Home Jazz

Home Jazz på vej til dig…

Jesper & Lis performing 'Home Jazz'Kan du ikke lide at gå ud?
Lad musikken komme til dig – som var det en pizza!

Vi underholder med god gammel New Orleans Home Jazz hvor du ønsker.
Det kunne være hjemme hos dig selv, eller et andet sted. Perfekt til fødselsdage,
receptioner, bryllupper, picnics, alle former for fester – selv begravelser! Nårsomhelst det er passende…
Tag et kig på eksemplerne herunder. Vi klarer alt fra en duo til et bigband.
Faktisk bestemmer du selv hvor mange musikere du ønsker, og hvilke instrumenter de skal spille. Kontakt os allerede nu for et godt tilbud, mens der stadig er plads i kalenderen!

Køkken Trioen~ klarinet, banjo & bas ~Klarinet Trio~ klarinet, klaver & trommer ~Et Helt Orkester~ 7 musikere ~

Jazzbegravelsen

John Wellejus
‘Abide with Me’ klinger i kapellet ved John Wellejus’ bisættelse

Et af de mere fremtrædende aspekter af New Orleans-kulturen er jazzbegravelsen. Arkitekt Benjamin Henry Latrobe bemærkede i 1819, at New Orleans jazzbegravelser var “ejendommelige for New Orleans alene, blandt alle amerikanske byer.” Den afdøde jazzmusiker Danny Barker skrev i sin bog, Bourbon Street Black, bemærkende at begravelsen ses som “en stor fest”. Rødderne til jazzbegravelsen dateres tilbage til Afrika. For fire århundreder siden lagde dahomæerne i Benin og Yoruba i Nigeria, Vestafrika grundlaget for en af ​​nutidens nyeste sociale praksis på det nordamerikanske kontinent, jazzbegravelsen. ”

De hemmelige samfund af Dahomeans- og Yoruba-folket forsikrede de andre stammefolk om, at en ordentlig begravelse ville blive udført på dødstidspunktet. For at opnå denne garanti blev ressourcer samlet til at danne det, som mange har mærket en tidlig form for forsikring.

Jazzbegravelsen
Da slaver blev bragt til Amerika, forblev ideen om at give din medbror eller søster en ordentlig begravelse stærk. Efterhånden som tiden gik, blev disse samme begreber, der var forankret i afrikansk ideologi, et af de grundlæggende principper for social- og fornøjelsesklubben. Som det var tilfældet med mange broderlige ordrer og indgivelser, garanterede klubben for social og fornøjelse passende begravelsesforhold til ethvert medlem, der bestod. Disse organisationer var forløbere for at debitere forsikringsselskaber og begrebet begravelsesforsikring.

Traditionen med at have musik under begravelsesprocessioner, sagde Danny Barker, blev føjet til det grundlæggende afrikanske festmønster for de fleste aspekter af livet, herunder døden. Da brassbandet blev mere og mere populært i det tidlige 18. århundrede, blev de ofte opfordret til at spille processionsmusik. Eileen Southern i The Music of Black American skrev: “På vejen til kirkegården var det sædvanligt at spille meget langsomt og sørgeligt en salme eller en ‘gammel spiritual’ som ‘Nærmere min Gud til dig’, men ved tilbagevenden fra kirkegården slog bandet op med en ophidsende, ‘When the Saints Go Marching In’, eller en ragtime-sang som ‘Didn’t He Ramble’. Sidney Bechet, den berømte New Orleans jazzman, efter at have observeret fejringen af ​​jazzbegravelsen, sagde: “Musik her er lige så meget en del af døden som den er af livet.”

Den traditionelle New Orleans jazzbegravelse er lige så meget en del af livet og de rige kulturelle traditioner i New Orleans som røde bønner og ris.
neworleansonline.com

X